Beta 1


Title Sikkert og pålideligt peer-to-peer filsystem
Author Nittegaard-Nielsen, Jacob
Supervisor Jensen, Christian D. (Institut for Informatik og Matematisk Modellering, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Institution Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Thesis level Master's thesis
Year 2004
Abstract I dette eksamensprojekt undersøges mulighederne for at kombinere secret sharing kryptografi og peer-to-peer teknologi for at konstruere et sikkert og pålideligt backupsystem, hvor både fortrolighed, integritet og tilgængelighed af data er sikret. Resultatet af undersøgelserne er en model for det ønskede system. Modellen analyseres for at identificere trusler og risici, som systemet skal kunne håndtere. På baggrund af modellen udvikles et design for det foreslåede system og en prototype af det designede system implementeres. Til sidst evalueres prototypen af systemet med henblik på funktionalitet, ydelse og sikkerhed.
Imprint Institut for Informatik og Matematisk Modellering, Danmarks Tekniske Universitet, DTU : DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Keywords sikkerhed; kryptografi; certifikater; secret sharing; verificerbart secret sharing; proaktivt secret sharing; peer-to-peer systemer; JXTA.
Fulltext
Original PDF imm3261.pdf (1.52 MB)
Admin Creation date: 2006-06-22    Update date: 2012-12-20    Source: dtu    ID: 154785    Original MXD