Beta 1


Title Implementering af modulært stereointerface til 3D målinger i digitale billeder
Author Thygesen, Jesper Kiær
Supervisor Dueholm, Keld (Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Institution Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Thesis level Master's thesis
Year 2005
Abstract Denne rapport beskriver udviklingen af et programmodul, der kan vise stereomodeller, dvs. ægte tredimensionale billeder, ud fra normale bitmap billeder. Stereomodeller kan vises i flere vinduer samtidig, og hvert vindue vil desuden indeholde et rumligt målemærke, kaldet et vandrende mærke. Hvis det benyttede kamera er kalibreret, og orienteringen af billederne er kendte, kan der foretages tredimensionale målinger vha. det vandrende mærke. I projektet fokuseres der på design, implementering og test af programmodulet. Modulet er udviklet med henblik på senere udvidelse, og der er derfor lagt vægt på en velstruktureret, modulær opbygning. Programmodulet skal benyttes fra andre programmer via funktionskald, og en demo af et sådant program er blevet udviklet. Udviklingen af programmet er foregået på en Windows-platform, men programmet er udviklet til platformuafhængighed. C++ er benyttet som implementeringssprog og OpenGL benyttes til visning af billeder.
Imprint Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU : DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Pages 177
Fulltext
Original PDF imm3868.pdf (4.30 MB)
Admin Creation date: 2006-06-22    Update date: 2012-12-19    Source: dtu    ID: 185878    Original MXD