Beta 1


Title Udvikling af brugergrænseflade til billedbehandlingsværktøjer
Author Bøge, Christian
Supervisor Ersbøll, Bjarne Kjær (Image Analysis and Computer Graphics, Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Aanæs, Henrik (Image Analysis and Computer Graphics, Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Institution Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Thesis level Diplom thesis
Year 2009
Abstract Et system ønskes implementeret ud fra diverse kriterier opstillet af DTU billedlab. Systemet er baseret på anvendelsen af værktøjer til billedbehandling. Det skal munde ud i en overskuelig grafisk brugergrænseflade. Ligeledes skal selve systemet være tilgængeligt for en bruger, som ikke har megen erfaring med, hvorledes man opererer sig igennem en almindelig windows-applikation. Diverse krav og forventninger til systemet er stillet ud fra den disposition, at gymnasie-elever skal kunne anvende softwaren til manipulering af et digitalt billede via diverse billedværktøjer. Ét værktøj er fuldt ud implementeret og er blevet gjort tilgængelig for en eventuel bruger af systemet. Værktøjet ”Makeup” kan anvendes. Det går ud på at lægge noget sminke på et ansigt. Selve sminken ses som en farvemodel, som via operationer kan interpoleres over i et nyt billede. Via interpolationen har vi nu en ny forandret farvemodel, som eventuelt kan lægges ovenpå et andet ansigtsbillede. Værktøjet ”Makeup” vigtigste funktion er, at ændre udseendet i en malet farvemodel. På den måde kan den forandrede farvelmodel tilpasses et nyt ansigts struktur. Rapporten er udformet som et produkt af det projekt, der har været undervejs i perioden 25. maj til 7. september 2009. Rapporten skal formidle selve projektet, samt det implementerede materiale. Fremstillingen kan læses af folk, som har erfaring med C#-programmering og Active Appearance model (AAM). Rapporten har til hensigt at formidle projektet for sensorer og andre interesserede læsere. Idéen til projektet stammer fra DTU billedlab. Selve idéen er at danne en fælles platform, som tilbyder brugeren et sæt redskaber. Projektet og rapporten udmunder sig i mit afgangsprojekt inden for diplomingeniør-uddannelsen IT. Projektet har 2 store interessenter, som spiller en vis rolle i projektets udformning. DTU billedlab er interesserede i projektet, da der ønskes dannet en grafisk brugergrænseflade, som er tilgængeligt for alle. Jeg er selv meget interesseret i, at projektet får det bedste udgangspunkt for at afslutte min uddannelse på bedste vis.
Imprint Technical University of Denmark (DTU) : Kgs. Lyngby, Denmark
Series IMM-B.Eng.-2009-26
Fulltext
Original PDF dip09_26.pdf (2.89 MB)
Admin Creation date: 2009-11-10    Update date: 2010-08-25    Source: dtu    ID: 252238    Original MXD