Beta 1


Title Design af Social Netværkstjeneste til De glemte : Børn og unge med kommunikative funktionsnedsættelser og mental udviklingshæmning
Author Winther-Sørensen, Rikke (Innovation og Bæredygtighed, Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Lillelund, Nanna Betz (Innovation og Bæredygtighed, Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Supervisor Yoshinaka, Yutaka (Innovation og Bæredygtighed, Institut for Planlægning, Innovation og Ledelse, Danmarks Tekniske Universitet, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Institution Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Thesis level Bachelor thesis
Year 2010
Abstract Formålet med projektet er, at give børn og unge med kommunikative funktionsnedsættelser og mental udviklingshæmning flere muligheder indenfor internetkommunikation og sociale netværkstjenester. Dette ved at designe en social netværkstjeneste med denne brugergruppes behov for øje. Der lægges især vægt på at give brugeren mulighed for at være mere selvhjulpen i kommunikationen, samt introducere denne for trends og teknologi, der benyttes i dag. Via analyse og sparring med brugere, støttepersoner og andre aktører er en række problemstillinger fundet. Således har vi identificeret problemstillinger omkring brugerens læse- og skrivevanskeligheder, angst for at opsøge direkte kontakt, hukommelsesmæssige problemer og komplikationer, når det ikke går efter ens eget tempo. Dette bevirker, at brugeren har svært ved at følge med på mange internetsider, der ikke tager højde for brugerens funktionsnedsættelse. Det er alt sammen med til at forårsage store skuffelser, når kontakter mistes, nederlag når funktionerne bliver for svære og stiller krav til tilstedeværelse af en støtteperson. "Picture This" er en social netværkstjeneste, der sikrer brugerens muligheder for at vedligeholde og skabe nye kontakter. Konceptet tager højde for brugerens funktionsnedsættelse og forsøger således at øge graden af selvhjælp for denne. Konceptet følger udviklingen og funktionerne giver brugeren de kommunikationsmuligheder, der findes ved andre netværkstjenester. Forskellen er dog, at der her er taget hensyn til brugerens behov og kunnen. Konceptforslaget ligger vægt på muligheden for tilpasning af internetprofilen efter den enkelte brugers behov giver brugeren mulighed for at kommunikere og opbygge et socialt netværk over internettet.
Note Projektet er udført i samarbejde med Kommunikationscentret i Hillerød ved Michael Hjort-Pedersen
Imprint Technical University of Denmark (DTU) : Kgs. Lyngby, Denmark
Keywords kommunikative funktionsnedsættelser; mental udviklingshæmning; design af sociale netværkstjeneste; brugerinvolvering; konceptudvikling
Admin Creation date: 2010-06-24    Update date: 2010-08-24    Source: dtu    ID: 264078    Original MXD