Beta 1


Title Interaktionsdesign og brugervenlighed i et behandlingsforløb ved sundhedsvæsenet
Author Laursen, Jesper Grann
Supervisor Petersen, Michael Kai (Cognitive Systems, Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Larsen, Jakob Eg (Cognitive Systems, Department of Informatics and Mathematical Modeling, Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark)
Institution Technical University of Denmark, DTU, DK-2800 Kgs. Lyngby, Denmark
Thesis level Master's thesis
Year 2011
Abstract Gennem de senere år er der blevet fokuseret mere på behovet for inddragelsen af brugeren i udviklingen af offentlige it-systemer. Dette projekt omhandler brugen af interaktionsdesign til udvikling af nye brugerorienterede it-systemer til sundhedsvæsnet. Ved hjælp af observeringer på reumatologisk afdeling på Regionshospitalet Silkeborg bliver brugernes behov og ønsker belyst. Brugernes behov bliver i en iterativ process brugt til udvikling af forskellige former af prototyper, der ved hjælp af en agil udviklingsmetode bliver testet og evalueret. Projektet fokusere på to problemstillinger. Den første omhandler udfyldelse af helbredsundersøgelser fra en mobil enhed. Dette hjælper hospitalpersonalet til et bedre indblik i patienternes dagligdag. Prototypen identificer hvordan indhold til trykfølsomme skærme af forskellige størrelser kan designes. Den anden lægger vægt kommunikationen mellem patienterne og den reumatologiske afdeling. Produktet giver patienterne, via sundhed.dk, mulighed for at komme i kontakt med afdelingen med spørgsmål eller forespørgsler til deres behandlingsforløb. Henvendelser bliver præsenteret direkte i hospitalets eksisterende EPJ system, hvor de prioriteres og behandles. Denne løsning skal mindske den store mængde opkald afdelingen i dag modtager via telefonen. På basis af projektet konkluderes det, at inddragelsen af brugerne i produktudviklingen, resultere i et produkt til brug i sundhedsvæsnet som brugerne (både patienter, læger og sygeplejesker) finder nyttigt og meningsfuldt.
Imprint Technical University of Denmark (DTU) : Kgs. Lyngby, Denmark
Series IMM-M.Sc.-2011-30
Fulltext
Original PDF ep11_30_updated.pdf (16.04 MB)
Admin Creation date: 2011-05-17    Update date: 2011-08-16    Source: dtu    ID: 276767    Original MXD